Veze te kontaminuara me Salmonele – Kompania terheq produktet nga tregu

Farm Hill Acres(kompani kanadeze) është duke tërhequr vezët për shkak të kontaminimit të mundshëm të Salmonelës. Vezët e kompanisë me qendër në Otava janë shitur në Newfoundland, Labrador dhe Nova Scotia. Agjencia Kanadeze e Inspektimit të Ushqimit (CFIA) po këshillon konsumatorët dhe shpërndarësit, shitësit me pakicë dhe institucionet e shërbimeve ushqimore të tilla si hotelet, […]

Nje veze per mengjes kunder ishemise – Vlerat e medha per organizmin

Ngrenia e nje veze ne dite mundet t’ju vije ne ndihme kunder semundjeve kardiovaskulare. Sipas nje studimi te publikuar ne revisten Heart, njerezit qe hane nje veze ne dite jane 18 perqind me pak te rezikuar nga vdekja e parakohshme per shkak te semundjeve kardiovaskulare. I njejti studim thote se njerezit qe hane nje veze […]