Veze te kontaminuara me Salmonele – Kompania terheq produktet nga tregu

Farm Hill Acres(kompani kanadeze) është duke tërhequr vezët për shkak të kontaminimit të mundshëm të Salmonelës. Vezët e kompanisë me qendër në Otava janë shitur në Newfoundland, Labrador dhe Nova Scotia. Agjencia Kanadeze e Inspektimit të Ushqimit (CFIA) po këshillon konsumatorët dhe shpërndarësit, shitësit me pakicë dhe institucionet e shërbimeve ushqimore të tilla si hotelet, […]

Tregu i bllokuar ne BE nga virusi, prodhimet e fermereve do te eksportohen drejt Kosoves dhe Maqedonise

Mbyllja e kufijve për shkak të përhapjes së koronavirusit ka krijuar edhe stoqe të prodhimeve shqiptare. Por këto produkte nuk do të prishen. Prodhimet shqiptare të mbetura stok për shkak të masave kufizuese për parandalimin e përhapjes së COVID-19, do të eksportohen në Kosovë dhe Maqedoni. Në kushtet e pandemisë, Shqipëria ka nënshkruar marrëveshje per […]

Tregu i fruta – perimeve Lushnje rrit masat e sigurise ushqimore!

Tregu i shumices se Fruta-Perimeve ne Lushnje ka vendosur te ndryshoje orarin ne vartesi te levizjeve te lejuara nga autoritetet nga ora 05:00 – 13:00 te çdo dite. Kjo mase vjen ne kushtet kur gjithe vendi i eshte nenshtruar karantines. Tregu dhe tregetaret kane status te vecante e mund te levizin kundrejt nje autorizimi te […]

Tregu i fruta-perimeve Lushnje, ne funksion edhe gjate diteve te shtetrrethimit

Agronews.al pas mesazheve te shumta ne inboxin e faqes, ku fermeret interesoheshin te dinin nese Tregu i fruta-perimeve Lushnje do te ishte i hapur ne ditet e shtetrrethimit te vendit si pasoje e Koronavirusit, morem konfirmimin se ky treg do te funksionoje normalisht por ne kushte te rrepta higjenosanitare. N/Kryetari i Bashkise Lushnje Genti Nushi […]

Familja e fermereve e zhytur ne borxhe – Çmimet dhe tregu na penalizuan

Kjo është familja e Esat Zykollarit nga fshati Gungas i Lushnjes, 13 pjesëtarët e saj prej vitesh kanë jetuar nga të ardhurat që u siguronte toka. Këtë vit ata mbollën 5 dylym sera dhe deri më tani nuk kanë shituar asgjë. Ata kanë vendosur të lenë përgjithmonë tokën dhe Shqipërinë. “Çunat e mi kanë qenë […]

Mungojne investimet e medha ne Kosove, shkak tregu i vogel

Çdo bllokadë apo çdo krizë politike në vend, manifestohet edhe me rënje të atraktivitetit për investime e huaja direkte në Kosovë.  Kështu vlerësojnë ekspertët dhe njohësit e çështjeve ekonomike. Ndërkohë, profesori i ekonomisë, Rexhep Sejdiu vlerëson se Kosova është një treg i vogël dhe nuk mund të priten investime të mëdha. Faktori politik është një […]

Tregu Grek i nenshtruar te ule çmimin e vajit te ullirit

Industria vendase është ajo që ruan pak a shumë të ndrydhur stabilitetin e tregut te vajit te ullirit ne Greqi. Nderkohe qe shtete si spanja e kane stabilizuar çmimin e vajit te ullirit ne 2.50 euro për liter. Në një mjedis të tillë ndërkombëtar, tregu i brendshem eshte në mëdyshje për të bërë një rivlerësim. Por […]

Tregu organik evropian u rrit me 37 miliardë euro në vitin 2017

Tregu organik evropian vazhdon të rritet. Në vitin 2017, ai u rrit me gati 11 për qind dhe arriti në 37.3 miliardë euro. Shumë nga tregjet kryesore kanë pasur ritme rritëse me dy shifra. Në BIOFACH, Panairi udhëheqës botëror për ushqim organik, Instituti i Kërkimeve të Bujqësisë Organike ( FiBL ), Shoqëria Informative e Tregut Bujqësor (AMI) dhe partnerët prezantuan […]