Bujqesia/ Specialisti Pilku: Politikat shteterore jane inekzistente!

Specialisti i bujqesise dhe agrobiznesit z. Ilir Pilku ne nje postim ka paraqitur nje analize te problemeve te bujqesise dhe te politikave qe ndermeren per te ndihmuar fermeret. Fermereve te Xarres ne Konispol sipas zotit Pilku iu shkaterrua rreth 50 – 60 % e prodhimit te mandarines si pasoje e bresherit ne muajin shtator 2020 […]

Specialisti Pilku keshillon fermeret: Mos perdorni preparate te grupit “dithiocarbamates” – Nuk lejohen ne BE, demton eksportet

Monitorimi i produkteve bujqesore Made in Albania ka nje rritje nga strukturat pergjegjese te BE-se por edhe nga konsumatoret e tjere jashte tregut Europian. Nisur nga ky shqetesim specialisti i bujqesise Ilir Pilku terheq vemendjen e fermereve duke i keshilluar te jene te kujdesshem. KESHILLIM BUJQESOR.  Per te gjithe fermeret e serrave, ju lutemi mos […]

Specialisti Pilku/ Sektori i tregut bujqesor e ka domosdoshmeri sistemin e informimit te çmimeve

Mungesa e nje sistemi çmimesh tregu (Market Information System) ka sjelle nje destabilitet ne çmimet e tregut shqiptar, rol qe mund ta udhehiqnin 12 tregjet rajonale te investuara nga WB. Ishim te gjithe ne, qe para 4 javesh shikuam sasi te medha kastraveci duke u hedhur ne kanal ose tregtuar me 10 lek/kg, nderkohe çmimet […]

Specialisti Pilku me nje propozim ideal per luleshtrydhen!

Specialisti i bujqesise Ilir Pilku i cili eshte gjithmone prezent per te dhene nje zgjidhje ne cdo problem qe paraqet sektori bujqesor. Se fundmi ne nje postim te zotit Pilku jepet nje propozim per te tregtuar luleshtrydhen e cila kete periudhe eshte ne pikun e prodhimit. Si pasoje e anomalive ne tregun vendas dhe ate […]

Skema mbeshtetese e qeverise, eksperti Ilir Pilku: Bujqesia ka nevoje per 10-fishin e kesaj vlere, problem konkurrueshmeria

Eksperti i Bujqësisë Ilir Pilku ka deklaruar se bujqesia ka nevoje per 10-fishin e vleres aktuale te skemes mbeshtetese nga ana e qeverise. Gjate nje emisioni televiziv ai foli për skemën e re në bujqësi dhe problemin e konkurrueshmërisë në treg. “Politika bujqësore dhe skema mbeshtetese e këtij viti është nje gjë e mirë. 6.4 […]

Rrezikohen fondet për bujqësinë – Projekti IPARD, Pilku: Sukses nëse përthithet 50 për qind

Ndërsa Agjencia e Zhvillimit Bujqësor dhe Rural po manaxhon dosjet e mbi 300 aplikantëve që duan të përfitojnë nga fondet e projektit IPARD II, ekspertët e fushës shprehen se rreziku i mospërthithjes është i lartë. Ilir Pilku argumenton për SCAN arsyet, ndërsa thekson se do të quhej sukses, nëse të paktën arrihet të disbursohet gjysma […]